چراغ اتاق عمل چیست و انواع و کاربرد آنها
فروشگاه به توان تجهیز احیاء نمایندگی اصلی فروش انواع چراغ اتاق عمل و تجهیزات آن
چراغ اتاق عمل که به عنوان چراغ سیالیتیک نیز شناخته می شود، یکی از ملزومات اساسی برای محیط های جراحی و تجهیزات پزشکی بیمارستانی است. این چراغ ها روشنایی لازم را در اتاق های عمل فراهم می کنند و به گونه ای طراحی شده اند که محل جراحی، صرف نظر از اندازه آن، به وضوح برای تیم جراحی در اعماق و زوایای مختلف قابل مشاهده باشد.
انتخاب نور مناسب برای راحتی جراح، کارکنان اتاق عمل و بیمار ضروری است. طراحی این چراغ باید به تیم جراحی اجازه دهد تا تمرکز و توجه کامل را روی ناحیه جراحی حفظ کند. به طور کلی، نور ارائه شده توسط نور جراحی باید شباهت زیادی به نور طبیعی روز داشته باشد، حداقل گرما را تولید کند و دارای قابلیت نفوذ بالایی باشد.
چراغ اتاق عمل از تجهیزات ضروری هستند که در اتاق های عمل برای افزایش دید ناحیه جراحی برای پزشک و روشن کردن موثر محل جراحی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مناسب ترین انواع چراغ ها برای اتاق عمل، چراغ جراحی سقفی است که در مدل های مختلف از جمله تک قمره دو قمره و چهار قمره سه قمره عرضه می شود.
مهمترین ویژگی های چراغ اتاق عمل عبارتند از:
ارائه سطح روشنایی و روشنایی کافی
انتشار نوری که شباهت زیادی به نور طبیعی روز دارد
تولید نور خنک
قابلیت نفوذ نور عمیق به ناحیه جراحی
به حداقل رساندن سایه ها
طراحی مناسب و کاربردی دستگاه نور
تنوع بالا و مدولار بودن چراغ جراحی
وجود نوری مشابه نور روز ضروری است.
نور خورشید از ترکیبی از تمام نورهای طیف مرئی و طیف گسترده ای از طیف های نامرئی (مادون قرمز و ماوراء بنفش) تشکیل شده است که به همه اشیاء اجازه می دهد در صورت روشن شدن توسط نور خورشید به رنگ طبیعی خود ظاهر شوند.
مزایای استفاده از نور مشابه نور خورشید در لامپ های جراحی عبارتند از:
- به حداقل رساندن خستگی چشم و رفع خطاهای تشخیص رنگ.
- تامین نور خنک
لزوم استفاده از نور خنک در لامپهای جراحی از نیاز به کاهش گرمای اطراف سر و گردن جراح در طی مراحل طولانی جراحی و همچنین کاهش دما در ناحیه جراحی ناشی میشود.
ساختار نوری لامپ اتاق عمل شامل موارد زیر است:
- یک لامپ هالوژن که طیف وسیعی از نور مرئی و مادون قرمز را تولید می کند.
- یک بازتابنده، طراحی شده برای هدایت نور و فیلتر کردن طول موج های ناخواسته.
- یک فیلتر مادون قرمز که در مسیر نور منعکس شده از بازتابنده قرار دارد.
انواع چراغ اتاق عمل چه نام دارد؟
انواع مختلفی از چراغ های جراحی در دسترس هستند که هر کدام هدف خاصی را انجام می دهند. می توان آنها را بر اساس نوع لامپ یا مشخصات پایه نصب شده دسته بندی کرد. علاوه بر این، آنها بر اساس نوع لامپ مورد استفاده طبقه بندی می شوند: 1. لامپ های معمولی (فلورسنت) 2. LED (دیود ساطع کننده نور).
چراغ های جراحی با نور رشته ای از لامپ های هالوژن استفاده می کنند که از قدیمی ترین انواع نورهای جراحی هستند. توجه به این نکته ضروری است که چراغ های هالوژن استاندارد طول عمر نسبتا کوتاهی دارند و به طور متوسط بین 1000 تا 3000 ساعت است و اغلب به طور ناگهانی از کار می افتند..
علاوه بر این، نورهای هالوژن خطراتی را به همراه دارند، زیرا می توانند منجر به خستگی و فشار چشم شوند، به ویژه زمانی که جراحان در معرض تابش خیره کننده شدید قرار می گیرند و به زمان نیاز دارند تا دید خود را در هنگام تمرکز مجدد بر روی ناحیه جراحی تنظیم کنند.
اجزای تشکیل دهنده چراغ سیالیتیک چیست ؟
چراغ اتاق عمل معمولاً از چندین جزء تشکیل شده اند که شامل موارد زیر است و باید قبل از خرید این چراغ ها تمامی این اجزا را بررسی کنید که مناسب با محل مورد نظر شما باشد..
تعداد قمر نوری چراغ
چراغ های سیالتیک دارای لامپ های متعددی هستند که قمر نامیده می شوند. چراغ ها معمولا یک، دو یا سه و 4 قمره هستند و با توجه به نیاز پزشک انتخاب می شوند. در برخی از چراغ های سیالتیک از یک لامپ به عنوان لامپ پشتیبان برای سایر لامپ ها در صورت بروز مشکل استفاده می شود..
دسته چراغ اتاق عمل
این دسته که امکان حرکت افقی و عمودی چراغ را به همراه اتصال نور به سقف، دیوار یا کف فراهم می کند. با استفاده از این بخش، جراح می تواند پرتو را در زاویه ای قرار دهد که دید بهتری را فراهم کند و از خطای دید جلوگیری کند. یکی از این دسته ها که در سایت ما موجود است دسته چراغ سیالیتیک برند ماخ است که اگر این چراغ را تهیه کرده ایید میتوانید در کنار آن این دسته را نیز خریداری نمایید..
جعبه فیوز چراغ سیالیتیک
برای تنظیم روشنایی لامپ از ترانسفورماتور کاهنده یا همان جعبه فیوز استفاده می شود. شما میتوانید برای تنظیم میزان نور روشنایی مورد نیاز خودتان از این قسمت که در چراغ میباشد استفاده نمایید. همچنین این بخش به جراحی در حین جراحی برای افزایش نور یک محل از جراحی کمک میکند و از خطای دید در حین جراحی پیشگیری میکند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر